dimecres, 21 de maig del 2008

powerpoint

El powerpoint és un programa de presentació, i en un principi té unes finalitats comercials.
Per a fer les presentacions ens basem en diapositives, i en objectes (text, sons, videos, imatges).
Per a fer les transicions tenim les animacions les quals afecten als objectes, i consisteix en un efecte sonor o visuals que s'aplica als objectes que hi ha en una diapositiva; i les accions, les quals es donen quan en un objecte concret se li realitza un esdeveniment (fer un click a sobre o pasar el ratoli per sobre).
Tenim dos tipus de presentacions, les presentacions tradicionals, en les quals es considera que el mestre és la font del saber i és qui transmet el coneixement; i les presentacions creatives, en les quals es provoca una interacció de alumne-professor, s'incorporen elements del llenguatge audiovisual, són més flexibles, i donen lloc a la creació i l'aprenentatge cooperatiu.

A classe vam treballar un powerpoint que es basa en què a la selva hi ha una nena i arriva un lleó i l'espanta. Per a fer això van ficar la imatge de la selva de fons del powerpoint, amb la nena i un lleó que arriba. Per ficar el lleó vam anar a animacions, personalitzar animació, agregar efecte: trajectoria de la animació i dibuixar a mà alçada. D'aquesta manera va quedar que el lleó arribava, donava unes voltes al voltant de la nena i marchava. Per afegir el so, vam utilitzar l'audacity (sonido: otro sonido).

A classe també hem treballat la lectura: prepara't un "powerpoint" per a les teves classes però no l'ensenyis als teus alumnes. 12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa powerpoint.