dilluns, 19 de maig del 2008

tercera pràctica obligatòria

Aquesta pràctica consisteix en un Jclic sobre el reciclatge.

Per tal de dur a terme aquesta pràctica primer de tot s'ha de tenir instal·lat el Java i el Jclic Author.
A classe vàrem escollir el tema i les activitats que voliam realitzar i després vàrem buscar les imatges -les quals van ser retocades amb el gimp- i les vàrem guardar en una carpeta nova, per a més tard passar-les a la mediateca del Jclic Author.

La primera activitat feta amb el Jclic consisteix en un trencaclosques; per a fer-lo s'ha d'anar a dins del menú i crear una nova activitat i escollir l'opció de puzzle d'intercanvi. Dins de la finestra de plafó s'ha d'escollir el tipus d'encaix, i les files i les columnes. La segona activitat consisteix en ordenar una frase, i també és un puzzle d'intercanvi, però en aquest cas en l'opció de la finestra de plafó els encaixos són una filera i cinc paraules. I la tercera activitat consisteix en una associació simple, en la qual també es té que recorrer a la finestra de plafó per a triar les columnes, fileres, o la distribució.
S'ha de tenir en compte, que per a cada activitat s'ha de ficar un missatge inicial (amb l'explicació) i un de final (amb la felicitació); i també cal tenir en compte les mides de les imatges.

Una vegada fet el Jclic, s'ha de penjar a la web i per a fer això primer de tot he tingut que crear-me un compte gmail, en aquest cas la pàgina és la que ens proporciona el servei de pagines del google.
Per a poder crear una pàgina -i si no es té la direcció gmail- es pot fer aquí.

Un cop és té la pàgina web creada, a la barra "uploaded stuff" que es troba a la dreta, s'han de penjar els dos archius. Aleshores s'ha de clickar al link, i a l'opció de "your files" sortiran els dos archius, dels quals s'ha de escollir el htm.
I el resultat és aquest.